vrijdag 6 januari 2012

Creatief geld geven als cadeau

Heb je ook de creatieve kadotips gelezen?

Als je echt niet weet wat je moet geven (of als mensen expliciet om geld hebben gevraagd), is het altijd nog een optie om geld te geven. Maar dat doe je dan wel op een leuke en creatieve manier!


Met briefjes
- Vouw het geld als een roos (klik hier). Voor één roos heb je meerdere briefjes nodig, dus als je niet te veel geld wil geven, kun je ook gebruik maken van nepgeld (bijvoorbeeld uit een oud monopolie spel). Een andere tip is om de geldroos in een boeket met echte rozen te stoppen.

- Als je youtube zoekt op 'how to fold money' kom je ook nog andere leuke ideetjes tegen, zoals een t-shirt, een diamanten ring of een vlinderdasje

- Maak een geldboom. Koop een plant of knip een paar losse takken uit de tuin. Vouw een waaiertje van je briefje door het om en om te vouwen (zodat je een waaier patroon krijgt) en knoop er in het midden een touwtje omheen dat je vastmaakt aan de takken.

- Stop het geld in een ballon. Eventueel kun je er nog confetti in doen. Blaas de ballon daarna op en geef het als kado met een leuk kaartje erbij.

Met munten
-Geef een geldboom die nog moet groeien. Koop een pot met aarde en verstop daar allemaal geldmunten in. Doe er een kaartje bij: succes met het groeien van je eigen geldboom.

-Koop een pot gel (een literbak yoghurt/vla kan ook) en doe daar allemaal losse muntjes van 10 en 20 cent in. Als iemand van ijs houdt, kan je ook een bak ijs kopen, het laten smelten, de muntjes erin doen en het dan weer opnieuw invriezen. Deze kadotip zorgt zowel voor jou als voor de krijger voor vieze handen.

- Maak een geldcactus. Koop een komkommer of een courgette en stop deze in een klein potje met aarde. Met een mesje maak je kleine inkepingen in de courgette (of komkommer) en druk daar kleine muntjes in. Eventueel kun je het ook vastlijmen als het niet blijft zitten. Voor extra effect kun je nog coctailprikkers als stekels in je cactus prikken. Pak je cactus in met doorzichtig papier.

- Ga naar het postkantoor of de supermarkt en vraag of ze je briefjes willen wissen in muntjes van 10 en 20 cent. Dat ziet er veel indrukwekkender uit om te geven dan een briefje van 10 euro. 

- Bak een taart, cake of koekjes en verstop daar het geld in. Je kunt hier voor ook briefjes gebruiken, maar verpak ze dan wel in plastic om te voorkomen dat ze te vies worden.


- Maak een geldbiertje. Koop een groot bierglas, doe hier goedkope gel in en stop ook de muntjes ertussen. Als schuimlaag kun je scheergel of haarmousse gebruiken.

Heb jij nog leuke tips om creatief geld te geven?

27 opmerkingen:

 1. Die tip van de vla of ijs zou ik niet aanraden. Muntjes gaan van hand tot hand en bevatten daardoor veel bacteriën. Bovendien mag je ijs wat is uitgevroren nooit opnieuw invriezen, daar kan je ook doodziek van worden ;)

  Verder allemaal leuke tips!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke idioot gaat dit nog opeten dan nadat je het geld eruit hebt gehaald?

   Verwijderen
  2. Hahaha.. inderdaad. Het dan nog opeten lijkt me sowieso niet zo'n smakelijk idee.

   Verwijderen
  3. Daantje heeft het niet echt begrepen. Natuurlijk niet opeten.

   Verwijderen
 2. Haha, grappige tips! Het inderdaad een stuk creatiever dan 'gewoon' geld geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt verschrikkelijk als mensen mij geld geven. Vooral als het in een enveloppe zit of als ze het gewoon ter plekke uit hun portemonnee pakken. Jakkes. Maar als er iets creatiefs mee gedaan is, is het natuurlijk wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb inderdaad eens een geldboom gegeven. De ontvangers vonden dat hartstikke leuk. Die ballon vind ik ook erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geld geven in cake en taart heb ik al een paar keer gedaan! Je hebt én iets lekkers om te eten, én inderdaad een cadeautje. En stiekem is het voor mij ook weer een reden om iets lekker te bakken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe heb je dat gedaan?
   Kan ik gewoon de muntjes in het cake beslag doen en dan de cake in de oven?

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een keer een hele leuke kaart gekregen van een vriendin, waar ze een hartvormig briefje van 20 in had geplakt, 3D! Dat vond ik er ook superleuk uitzien! Gewoon een leuke kaart uitzoeken, uitvogelen hoe je een hartje maakt, en dan met van die "kauwgomdingetjes" een 3D hart van maken. Het zijn echt hele leuke creatieve tips! Ga ik zeker wat mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tips! Een vriendin vroeg om geld voor trouwringen voor haar en haar aanstaande, dat vind ik wel leuk om te geven. Dan vind ik het wel leuk om creatief te brengen. Misschien in een minibruidstaart of een ringendoosje van de juwelier... Hmm, bedankt voor de tips ik ga er nog eens over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tips om voor een meisje te doen die jarig is !! Ik zal eens goed kijken wat ik ga doen! ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. geweldige ideeën!
  super bedankt, ben er nog niet helemaal uit welke ik ga doen, maar sowieso wel één van deze.
  echt geweldig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke ideeen, ga ik zeker onthouden, vind geld in een saai envelopje ook altijd zo onpersoonlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, wist niet dat je zoveel dingen met geld kon doen! HEt bakken is wel heel erg leuk en de bos rozen ook!!!!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wauw een goede vriendin heeft gevraagd voor geld maar dat ziet er zo karig uit met deze tips is het gelijk veel leuker echt bedankt xxx ps nu nog kiezen tussen al die leuke ideeen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het biertje heb ik uitgeprobeerd, het zag er fantastisch uit, en de jarige was er natuurlijk heel blij mee! Zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik zag echt leuke cadeautips bij megagadgets. moet je checken :) http://goo.gl/R2uuef

  BeantwoordenVerwijderen
 16. geld omzetten in statiegeldflessen en die lege flessen laten bezorgen op plaats van het feest of in het huis van diegene die gaan trouwen. Tip zorg dat de flessen van allerlei verschillende winkels komen zodat het veel moeite kost om aan het totale geldbedrag te komen. Dit is erg leuk als je met een groep geld kado wil doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Allerlei kleingeld in een gibsblok gieten en hierbij een kindersetje hamer en beitel geven. Leuk voor iemand die 50 wordt of met pensioen gaat en in de bouw heeft gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. smelt je oude nog niet helemaal opgebrande kaarsen in een oude pan om tot vloeibaar kaarsvet. Pak een oude cakevorm en giet het vet erin. klein laagje even laten aandrogen totdat het iets harder is geworden dan geld erin dan volgend laagje. Laat alles goed hard worden en haal het totale geldkado uit de vorm door het in een bak warm water te laten lossmelten. (LET OP! SNEL BRANDGEVAAR BIJ BRANDEN VAN KAARSVET BIJ VOORKEUR BUITEN OP EEN CAMPINGSETJE OP EEN HEEL LAAG VUURTJE DOEN EN EEN EMMER WATER ERNAAST!!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. toen wij getrouwd zijn hebben we een zak briketten gekregen (voor de bbq) met hierin allemaal briefjes van 5 euro in plastic verpakt. Geeft een enorme zooi als je het geld eruit moet halen.

  ander kado was een bak spagettie en spa flesjes met hierin kleingeld omdat mijn man zijn stotterende vriend altijd plaagde met spa spa spa gettie. (bestelling bij de italiaan) Krijgt dus ook 3 spa en 1 spagettie.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. heeeeel veel enveloppen met in sommige echt en in sommige nepgeld. Leuk verpakken in een doos of mand en probeer maar es om dit uit te pakken.
  Je moet zo ieder envelopje openmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leg een grote denneappel in het water, zodat deze open gaat staan. Stop de muntjes tussen de openingen en zet de denneappel op een warme plaats zodat hij weer dichtgaat. Deze gaat echt heel strak dichtzitten. Dan kun je deze verwerken in een bloemstukje of zo. De ontvangen moet in principe weer hetzelfde doen om de muntjes eruit te krijgen.
  Muntjes in ijsblokjes invriezen is ook een mogelijkheid, en de ijsblokjes in een wijnkoeler met een flesje wijn of bubbels aanbieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke idee allemaal om uit te proberen. Gelukkig is het aan het begin van het jaar dus we kunnen alles mooi proberen! Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hou van reacties :)
Als je vragen hebt: stel ze gerust.